VV ALTENA NIEUWS

Altena VR1 boekt in felle nazomerzon overwinning tegen dames van RKDVC

Door Christiaan Flikweert

20 oktober 2018

Afgelopen zaterdag stond de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, dit maal tegen RKDVC VR1, een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hadden. In plaats van de gebruikelijke 12.00 uur stond het duel dit keer gepland om 14.30 uur, in de felle nazomerzon. Vanwege vele blessures sloten er voor het eerst twee dames uit de jeugd bij ons aan en dan was het ook nog een de eerste officiële wedstrijd in Altena tenue van onze nieuwe teamgenoot Sabine.
Ondanks het verschrikkelijke spel en de nederlaag van afgelopen week brachten we de sfeer er goed in met wat lekkere muziek in de ruime kleedkamer van het sportpark aan de Duinweg. Vastbesloten waren we om deze wedstrijd beter uit te spelen en de drie punten mee naar huis te nemen, ook omdat ’s avonds het allereerste kantinefeest van het seizoen op het programma stond.
Met vijftien dames startten we dan ook met een goede warming-up en baanden we ons een weg naar het veld. Na het fluitsignaal reageerden we direct fel en namen we duidelijk de overhand in het duel. Er werden goede combinaties gemaakt en de bal werd lekker rond getikt. Toch werd er op een bepaald moment niet goed opgelet en kon een speelster van de tegenpartij zich zonder ingrijpen naar ons doel begeven, waar zij zorgde voor de eerste tegengoal.
Onze reactie liet even op zich wachten, totdat onze spits Sterre de bal in haar voeten kreeg en deze prachtig af wist te ronden en daarmee dus zorgde voor de 1-1. We bleven knokken, wat vervolgens wel leidde tot een aantal ongeplande blessures en het besluit van trainers Marco en Bert om onze twee jongste dames eerder in te brengen dan verwacht. Hoewel de vermoeidheid door het warme weer op den duur wel om de hoek kwam kijken, wisten we het gelijkspel nog een tijdje te behouden.
Zo gingen we met een 1-1 tussenstand de rust in met het idee dat we nog lang niet safe waren. Ook onze, eigenlijk geblesseerde, Rowie zag dit en kon het niet aan zien dat niemand de bal over de kleine keepster van de tegenpartij heen wist te schieten. Ze kon het toch niet laten en viel dus in de rust in. Dit bleek een goede wissel te zijn, want niet veel later wist zij een prachtig schot te lanceren dat, over de keepster heen, in het doel belandde. Ook onze jonge spits Marte zat er lekker in. Ze deed goed mee met het spel en kreeg dan ook meerdere malen de bal in haar bezit. Na een sterke actie wist zij met alle rust de bal netjes het doel in te lopen en zo te zorgen voor de 1-3.
De ruime voorsprong was echter van korte duur. Langzaam maar zeker vochten de dames van RKDVC zich terug in de wedstrijd. Na het winnen van een duel wist één van de dames de bal dan ook knap binnen te schieten vanaf de zijkant van de 16. Zo bestond het gat opeens nog maar uit één doelpunt. Wij zouden dus weer een tandje bij moeten zetten.
Tot het laatste moment bleven we knokken om onze voorsprong te behouden, wat ons erg lastig werd gemaakt, omdat de scheidsrechter ons, door welke reden dan ook, 15 minuten! liet doorspelen in de bloedhete zon. In deze extra tijd gaf hij ook nog eens een onterechte vrije trap tegen op de 16 na een prachtige sliding van Rowie op de bal. Gelukkig wisten we het hoofd koel te houden en mochten we na het eindsignaal dan eindelijk de overwinning vieren. En geloof me, die werd goed gevierd op kantinefeest nr. 1!
Uiteraard willen wij Marte en Rebekka 😉 bedanken dat zij, na al een wedstrijd gespeeld te hebben, bij ons in wilden vallen. Jullie deden zeker niet onder voor de rest van het team en wie weet zien we jullie in het vervolg nog eens bij ons invallen.
De wedstrijd van a.s. zaterdag zal verzet worden naar een later moment, maar volgende week komen we weer in actie en spelen we thuis tegen GRC-14 VR1.
Eindstand: 2-3
Hoogtepunt: Het beslissende doelpunt van onze Marte.
Dieptepunt: Het laatste (onterechte) kwartier waarin we alles hebben moeten doen om een derde tegendoelpunt te voorkomen.
MEI
30
2023

Oproep scheidsrechters Altena Cup 3-6

Voor a.s. zaterdag 3-6 zijn wij nog op zoek naar een aantal scheidsrechters die een wedstrijd willen fluiten tijdens de Altena Cup voor de JO12. Het toernooi duurt ongeveer van 09.00 tot 13.00 uur. Ben jij beschikbaar? Laat het ons dan weten via info@vvaltena.nl.

MEI
30
2023

Klusdag 1-7 a.s.

Beste leden, Onze vereniging kan niet functioneren zonder alle faciliteiten, zoals de kleedkamers, de kantine, de commissiekamer, ect. Het onderhoud hiervan vergt veel werk en komt vaak terecht op de schouders van dezelfde groep dagelijkse vrijwilligers, een groep die wel eens de hulp van andere of extra vrijwilligers kan gebruiken. Onder het motto “vele handen…

MEI
29
2023

Altena versterkt zich met Jari Langermans

De Technische Commissie is verheugd te kunnen mededelen dat Jari Langermans volgend seizoen de selectie komt versterken. De Spits met een verleden bij Right OH en Waspik komt over van RFC. Op de foto is Jari te zien met club icoon Gerrit de Heus. We wensen Jari veel plezier, succes en doelpunten toe.

MEI
28
2023

Kampioenen seizoen 22/23 - JO13-2 Altena/Almkerk

Wat hebben die jongens voetbalminnende mensen veel prachtige wedstrijden laten zien, met heel veel doelpunten in de eerste twee competities. Dit elftal is onder leiding van Mathijn Duijzer en Jens schouten 3 keer kampioen geworden in 1 seizoen. Voor het eerste jaar op een heel veld, buitenspelregel en ingooien van de 5e klas naar de…

MEI
27
2023

Voetballer van het jaar verkiezing vv Altena 2022 - 2023

Met de laatste wedstrijd gespeeld te hebben is nu ook bekend wie de De voetballer van het jaar verkiezing van t´Hoekske heeft  gewonnen. Melis Kocan werd met miniem verschil eerste hij  was lange tijd met Brian de Graaf gewikkeld om de eerste plaats maar uiteindelijk wist Melis toch de meeste punten te halen. Brian de…

MEI
27
2023

Altena doet sportieve plicht tegen Schelluinen en neemt met opgeheven hoofd afscheid van tweede klasse

 Altena kan de tweede klasse met opgeheven hoofd verlaten. Onder het toeziend oog van interim-trainer Marinus van der Pijl, die voor het laatst op de bank zat, kwamen de Nieuwendijkers tot een 4-2 overwinning op Schelluinen. Voor de 1-0 zorgde Joeri van Dinteren. De 2-0 kwam op naam van Michael Abraham. Na de rust sloot…

MEI
24
2023

Reminder vrijwilligersavond 2-6

Volgende week vrijdag staat de jaarlijkse vrijwilligersavond weer op de planning. Heb jij dit seizoen vrijwilligerswerk verricht bij onze mooie club, dan ben je hierbij van harte welkom. De inloop is vanaf 18.00 uur en jullie aanhang is ook welkom. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Tot dan!

MEI
23
2023

Ideeënbox voor evenementen

Volgend seizoen mag er volgens ons als bestuur wel weer wat meer leven in de brouwerij in onze mooie kantine. Daarom zijn wij benieuwd naar jullie mening. Wat voor evenementen zouden jullie volgend jaar graag georganiseerd zien? Schroom niet en laat je ideeën achter via onderstaand formulier: https://forms.gle/cADr5u1zXBTr6ygs8  

MEI
22
2023

Recreatief Toernooi

Op zaterdag 8 juli a.s. wordt het traditionele Recreatief Toernooi 7 tegen 7 weer georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende toernooi staat in het teken van gezelligheid, sportiviteit en respect, waarbij natuurlijk de gezonde wil om te winnen aanwezig mag zijn. Het toernooi start rond 10.00 uur. Naar aanleiding van het succes van vorige jaren is er…

MEI
22
2023

JO12-1 kampioen

Afgelopen zaterdag vierde de JO12-1 hun kampioenschap. Het was een pittige wedstrijd, maar nadat het fluitsignaal klonk, was het eindelijk tijd voor een rondje op de platte kar en een frietje met een lekkere snack. Het kampioenschap haalde zelfs de krant!