VV ALTENA NIEUWS

Altena VR1 houdt na een verdienstelijke wedstrijd de punten netjes in Nieuwendijk

Door Christiaan Flikweert

3 maart 2019

Na de 0-1 winst van vorige week bij RFC en een teamuitje op de vrijdagavond was het zaterdag dan eindelijk tijd om tegen de dames van Blauw Wit’81 aan te treden. Deze wedstrijd was al enkele keren verplaatst maar vandaag was het dan zover. Wederom onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd er om 12.00 uur afgetrapt tegen de tegenstander uit De Moer. Blauw Wit’81 was een onbekend team voor ons. De ploeg bevindt zich één positie onder ons op de ranglijst. Twee weken geleden verloren de dames van Blauw Wit van RFC. Ze speelden daarintegen wel met 3-3 gelijk tegen Capelle, waar wij na het eindsignaal met een 2-2 het veld bij Capelle verlieten.
Naast de geblesseerde speelsters Rowie, Tori, Michelle, Rebekka en Naomi volgde er ‘ochtends ook helaas ook nog een ziekmelding van Dyelle. Vandaag was het dus aan Marissa, Marjon, Sabine, Amy, Britte, Eileen, Sterre, Laura, Brenda, Ilona, Kelly, Naomi en Marte om het te gaan doen voor ons team. We hebben de afgelopen weken nette resultaten bewerkstelligd. Gezien de potentie die we als team laten zien, was het vooraf ernaar uit te kijken of we de goede reeks van de afgelopen wedstrijden vandaag konden doortrekken.
We begonnen voortvarend en wisten in de eerste minuten de druk op de helft van de tegenstander te leggen. In de 7e minuut was het Kelly die na een balverlies van de tegenpartij goed werd aangespeeld. Helaas zag zij haar schot rakelings langs de verkeerde zijde van de doelpaal de achterlijn passeren. In de 14e minuut was het wel raak. Kelly mocht herkansen en ditmaal kon ze de keepster keurig omspelen om daarna de 1-0 in het lege doel te schuiven. Op dat moment zeker een verdiende voorsprong voor ons. In de 17e minuut was het de keepster van blauw Wit die een schot niet in een keer wist te pareren, echter met haar 2e poging de 2-0 nog net wist te voorkomen. De dames van Blauw Wit kwamen na deze periode wat beter in het spel. Met enkele ervaren speelsters in de as en een snelle spits wisten zij het onze verdediging soms best lastig te maken. In de 36e minuut werd een spits van Blauw Wit bij een verdedigende actie net binnen onze 16 aangeraakt. De bal ging op de stip en met een goed genomen penalty wisten de gasten de stand gelijk te trekken. Dat we als team progressie boeken, was zeker in de laatste 10 minuten van de eerste helft te zien. Ondanks de tegenslag van de gelijkmaker herpakten we ons direct. In de 41e minuut werd Sterre via een goede combinatie vrijgespeeld en ons team was dichtbij een goal. De defensie van de tegenstandster wist met hangen en wurgen de aanval onschadelijk te maken. Met de 1-1 werd dan na 45 minuten ook de kleedkamer opgezocht.
In de tweede helft troffen we een tegenstander die zich had aangepast aan onze speelwijze en daarbij ontstond een leuke open wedstrijd met ploegen die op zoek gingen naar de voorsprong. Goed om te zien was dat wij goed vanuit onze teamtaken bleven voetballen. De voorhoede van Blauw Wit zat goed in de tang bij onze defensie. De opkomende speelsters van de tegenstander werden keer op keer goed opgevangen door ons middenveld. Hierdoor konden onze aanvalsters blijven loeren op die ene verlossende goal om de 3 punten in Nieuwendijk te houden. In de 62e minuut was het Marte die haar afronding net de goal zag missen. In de 83e minuut mocht ze een nieuwe doelpoging ondernemen. Een van onze dames werd neergehaald in de 16 van de tegenstander en de bal ging wederom op de stip. Vanaf 11 meter was het Marte die deze doelkans niet onbenut liet en de bal netjes voorbij de keepster in het netje schoof. Deze 2-1 voorsprong wisten we daarna met elkaar vast te houden om na het eindsignaal de 3 punten op de ranglijst bij te schrijven.
Komend weekend wordt er geen wedstrijd gespeeld en zal bij diverse speelsters het voetbaltenue verwisseld worden voor een carnavalstenue. Op 9 maart zullen we onze volgende wedstrijd spelen in en tegen Almkerk. De scheidsrechter van dienst zal dan wederom om 12 uur voor het begin blazen. Hopelijk zien we jullie daar langs de lijn om ons weer aan te moedigen.

MEI
30
2023

Oproep scheidsrechters Altena Cup 3-6

Voor a.s. zaterdag 3-6 zijn wij nog op zoek naar een aantal scheidsrechters die een wedstrijd willen fluiten tijdens de Altena Cup voor de JO12. Het toernooi duurt ongeveer van 09.00 tot 13.00 uur. Ben jij beschikbaar? Laat het ons dan weten via info@vvaltena.nl.

MEI
30
2023

Klusdag 1-7 a.s.

Beste leden, Onze vereniging kan niet functioneren zonder alle faciliteiten, zoals de kleedkamers, de kantine, de commissiekamer, ect. Het onderhoud hiervan vergt veel werk en komt vaak terecht op de schouders van dezelfde groep dagelijkse vrijwilligers, een groep die wel eens de hulp van andere of extra vrijwilligers kan gebruiken. Onder het motto “vele handen…

MEI
29
2023

Altena versterkt zich met Jari Langermans

De Technische Commissie is verheugd te kunnen mededelen dat Jari Langermans volgend seizoen de selectie komt versterken. De Spits met een verleden bij Right OH en Waspik komt over van RFC. Op de foto is Jari te zien met club icoon Gerrit de Heus. We wensen Jari veel plezier, succes en doelpunten toe.

MEI
28
2023

Kampioenen seizoen 22/23 - JO13-2 Altena/Almkerk

Wat hebben die jongens voetbalminnende mensen veel prachtige wedstrijden laten zien, met heel veel doelpunten in de eerste twee competities. Dit elftal is onder leiding van Mathijn Duijzer en Jens schouten 3 keer kampioen geworden in 1 seizoen. Voor het eerste jaar op een heel veld, buitenspelregel en ingooien van de 5e klas naar de…

MEI
27
2023

Voetballer van het jaar verkiezing vv Altena 2022 - 2023

Met de laatste wedstrijd gespeeld te hebben is nu ook bekend wie de De voetballer van het jaar verkiezing van t´Hoekske heeft  gewonnen. Melis Kocan werd met miniem verschil eerste hij  was lange tijd met Brian de Graaf gewikkeld om de eerste plaats maar uiteindelijk wist Melis toch de meeste punten te halen. Brian de…

MEI
27
2023

Altena doet sportieve plicht tegen Schelluinen en neemt met opgeheven hoofd afscheid van tweede klasse

 Altena kan de tweede klasse met opgeheven hoofd verlaten. Onder het toeziend oog van interim-trainer Marinus van der Pijl, die voor het laatst op de bank zat, kwamen de Nieuwendijkers tot een 4-2 overwinning op Schelluinen. Voor de 1-0 zorgde Joeri van Dinteren. De 2-0 kwam op naam van Michael Abraham. Na de rust sloot…

MEI
24
2023

Reminder vrijwilligersavond 2-6

Volgende week vrijdag staat de jaarlijkse vrijwilligersavond weer op de planning. Heb jij dit seizoen vrijwilligerswerk verricht bij onze mooie club, dan ben je hierbij van harte welkom. De inloop is vanaf 18.00 uur en jullie aanhang is ook welkom. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Tot dan!

MEI
23
2023

Ideeënbox voor evenementen

Volgend seizoen mag er volgens ons als bestuur wel weer wat meer leven in de brouwerij in onze mooie kantine. Daarom zijn wij benieuwd naar jullie mening. Wat voor evenementen zouden jullie volgend jaar graag georganiseerd zien? Schroom niet en laat je ideeën achter via onderstaand formulier: https://forms.gle/cADr5u1zXBTr6ygs8  

MEI
22
2023

Recreatief Toernooi

Op zaterdag 8 juli a.s. wordt het traditionele Recreatief Toernooi 7 tegen 7 weer georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende toernooi staat in het teken van gezelligheid, sportiviteit en respect, waarbij natuurlijk de gezonde wil om te winnen aanwezig mag zijn. Het toernooi start rond 10.00 uur. Naar aanleiding van het succes van vorige jaren is er…

MEI
22
2023

JO12-1 kampioen

Afgelopen zaterdag vierde de JO12-1 hun kampioenschap. Het was een pittige wedstrijd, maar nadat het fluitsignaal klonk, was het eindelijk tijd voor een rondje op de platte kar en een frietje met een lekkere snack. Het kampioenschap haalde zelfs de krant!