VV ALTENA NIEUWS

Jo19-1; Winst op Rhelico.

Door Jan-Wim Schouten

15 december 2019

Vooraf wisten we dat dit een lastig potje zou kunnen worden. We speelden uit in Rumpt bij Rhelico. Deze ploeg behaalde al goede resultaten in deze competitie. De jongens stonden scherp aan de aftrap. We speelden op kunstgras en met een waterig zonnetje was het goed te doen. Er stond een straf windje maar dat had verder geen invloed op het spel. Het werd een boeiende wedstrijd waarbij bleek dat Rhelico inderdaad een goede ploeg heeft. We kwamen voor met 0-1 en het leek erop dat deze voorsprong wel uitgebouwd kon worden maar een onnodige overtreding in ons zestienmeter gebied leverde Rhelico een penalty op, 1-1 en Altena kon weer opnieuw beginnen. Met deze stand gingen we rusten. De tweede helft werd er door beide ploegen een tandje bij gezet waarbij veel strijd en beleving te zien was. Altena wist na 10 minuten de score te verruimen na een counter, 1-2 en 10 minuten daarna werd de 1-3 gescoord uit een penalty.  Door twee onnodige gele kaarten (en de bijbehorende tijdstraffen van 10 minuten) die volgden speelden we een periode met negen man. Rhelico zag weer mogelijkheden voor de winst en gingen meteen vol in de aanval. Dit leverde hun een doelpunt op, 2-3. Het was toch weer ff billen knijpen maar de jongens konden de winst over de streep trekken. 

Een terechte overwinning waarbij Altena de betere ploeg was. We zagen  strijd, passie en de wil om te winnen. Maar ook een aantal onnodige momenten die de ploeg in de problemen bracht, echter de marge bleek groot genoeg voor de winst.

Sven, Ronan, Jesper en Luck waren niet in staat te spelen, wel mooi dat ze vaak bij wedstrijden aanwezig zijn om het team te supporten!!

De najaars competitie zit er voor ons op, we staan nu op de 1e plaats met twee punten voorsprong, echter de nummer twee heeft nog twee wedstrijden te gaan. De kans is dus erg klein om winterkampioen te worden, we wachten af; er zijn ooit gekkere dingen gebeurt.

In de voorjaars competitie worden we her-ingedeeld en werken we weer een halve competitie af tegen de bovenste ploegen uit andere pools. De winnaar daarvan is kampioen en maakt aanspraak op promotie.  

 

 

MEI
30
2023

Oproep scheidsrechters Altena Cup 3-6

Voor a.s. zaterdag 3-6 zijn wij nog op zoek naar een aantal scheidsrechters die een wedstrijd willen fluiten tijdens de Altena Cup voor de JO12. Het toernooi duurt ongeveer van 09.00 tot 13.00 uur. Ben jij beschikbaar? Laat het ons dan weten via info@vvaltena.nl.

MEI
30
2023

Klusdag 1-7 a.s.

Beste leden, Onze vereniging kan niet functioneren zonder alle faciliteiten, zoals de kleedkamers, de kantine, de commissiekamer, ect. Het onderhoud hiervan vergt veel werk en komt vaak terecht op de schouders van dezelfde groep dagelijkse vrijwilligers, een groep die wel eens de hulp van andere of extra vrijwilligers kan gebruiken. Onder het motto “vele handen…

MEI
29
2023

Altena versterkt zich met Jari Langermans

De Technische Commissie is verheugd te kunnen mededelen dat Jari Langermans volgend seizoen de selectie komt versterken. De Spits met een verleden bij Right OH en Waspik komt over van RFC. Op de foto is Jari te zien met club icoon Gerrit de Heus. We wensen Jari veel plezier, succes en doelpunten toe.

MEI
28
2023

Kampioenen seizoen 22/23 - JO13-2 Altena/Almkerk

Wat hebben die jongens voetbalminnende mensen veel prachtige wedstrijden laten zien, met heel veel doelpunten in de eerste twee competities. Dit elftal is onder leiding van Mathijn Duijzer en Jens schouten 3 keer kampioen geworden in 1 seizoen. Voor het eerste jaar op een heel veld, buitenspelregel en ingooien van de 5e klas naar de…

MEI
27
2023

Voetballer van het jaar verkiezing vv Altena 2022 - 2023

Met de laatste wedstrijd gespeeld te hebben is nu ook bekend wie de De voetballer van het jaar verkiezing van t´Hoekske heeft  gewonnen. Melis Kocan werd met miniem verschil eerste hij  was lange tijd met Brian de Graaf gewikkeld om de eerste plaats maar uiteindelijk wist Melis toch de meeste punten te halen. Brian de…

MEI
27
2023

Altena doet sportieve plicht tegen Schelluinen en neemt met opgeheven hoofd afscheid van tweede klasse

 Altena kan de tweede klasse met opgeheven hoofd verlaten. Onder het toeziend oog van interim-trainer Marinus van der Pijl, die voor het laatst op de bank zat, kwamen de Nieuwendijkers tot een 4-2 overwinning op Schelluinen. Voor de 1-0 zorgde Joeri van Dinteren. De 2-0 kwam op naam van Michael Abraham. Na de rust sloot…

MEI
24
2023

Reminder vrijwilligersavond 2-6

Volgende week vrijdag staat de jaarlijkse vrijwilligersavond weer op de planning. Heb jij dit seizoen vrijwilligerswerk verricht bij onze mooie club, dan ben je hierbij van harte welkom. De inloop is vanaf 18.00 uur en jullie aanhang is ook welkom. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Tot dan!

MEI
23
2023

Ideeënbox voor evenementen

Volgend seizoen mag er volgens ons als bestuur wel weer wat meer leven in de brouwerij in onze mooie kantine. Daarom zijn wij benieuwd naar jullie mening. Wat voor evenementen zouden jullie volgend jaar graag georganiseerd zien? Schroom niet en laat je ideeën achter via onderstaand formulier: https://forms.gle/cADr5u1zXBTr6ygs8  

MEI
22
2023

Recreatief Toernooi

Op zaterdag 8 juli a.s. wordt het traditionele Recreatief Toernooi 7 tegen 7 weer georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende toernooi staat in het teken van gezelligheid, sportiviteit en respect, waarbij natuurlijk de gezonde wil om te winnen aanwezig mag zijn. Het toernooi start rond 10.00 uur. Naar aanleiding van het succes van vorige jaren is er…

MEI
22
2023

JO12-1 kampioen

Afgelopen zaterdag vierde de JO12-1 hun kampioenschap. Het was een pittige wedstrijd, maar nadat het fluitsignaal klonk, was het eindelijk tijd voor een rondje op de platte kar en een frietje met een lekkere snack. Het kampioenschap haalde zelfs de krant!